یکی از تکنیک های بسیار مهم و در عین حال ساده ای که در عکاسی به ما کمک می کند تا عکس هایی خاص و در عین حال حرفه ای داشته باشیم ؛ تکنیک جالب و جذاب بوکه است.
بوکه یک کلمه ژاپنی است که ترجمه دقیقی در رابطه با آن ارایه نشده است اما در عکاسی به تکنیکی گفته می شود که در آن نواحی خارج از فوکوس دوربین که به طور معمول در پس زمینه سوژه قرار دارند به نحو زیبا و مناسبی محو و تار بشوند . در واقع تکنیک بوکه باعث می شود تا سوژه به نحو زیبایی برجسته شده و در عکس مورد تاکید قرار بگیرد
به طور ساده و خلاصه ، چهار عامل وجود دارند که به ایجاد بوکه کمک می کنند که به صورت مختصر آنها را بررسی می نماییم.
اولین و مهمترین عامل در ایجاد بوکه ؛ اندازه دیافراگم است . همانطور که می دانیم یکی از وظایف و کارکرد های دیافراگم ؛ تاثیر گذاری آن بر عمق میدان می باشد . بدین صورت که هر اندازه دیافراگم لنز شما باز تر باشد عمق میدان کمتری خواهید داشت و این عمق میدان کم باعث محو و تار و نرم شدن پس زمینه می شود .
به عنوان مثال در عکس هر چقدر از اندازه دیافراگم 1/8 استفاده شده باشد و همانطور که میدانیم ؛ هر اندازه عدد دیافراگم کمتر باشد ، عکاس در حال استفاده از دیافراگم بازتری است .
پس بنابرین باز بودن دیافراگم اولین عامل عمده و مهم در ایجاد بوکه می باشد.
دومین عامل تاثیر گذار و ایجاد کننده بوکه ، فاصله سوژه از پس زمینه می باشد . بدین صورت که هر اندازه فاصله بین سوژه و پس زمینه بیشتر باشد ؛ مقدار بیشتری از فضای پس زمینه از فوکوس خارج شده و محو و تار دیده می شود و این محو و تار شدن پس زمینه دقیقا همان چیزی است که برای ایجاد بوکه به آن نیاز داریم.
:: برچسبها: "بوکه"دیافراگم"سوژه"عمق میدان"محو کردن"زوم کردن",